Bent u misschien op zoek naar: Grond & graafwerkzaamheden, beschoeiingen, (her)inrichten oeverzones en/of aanleg parken/tuinen

SPECIALE PROJECTEN

Baggerbedrijf West-Friesland
beschikt over de volgende certificeringen:

Vereniging van waterbouwers
VCA** & ISO 9001 gecertificeerd Gecertificeerd CO2-Prestatieladder

Speciale projecten

Naast het uitvoeren van traditionele baggerwerkzaamheden kunt u bij ons ook terecht voor speciale projecten die niet tot de overige dienstverlening toebehoort. 

Als bedrijf zijn wij al sinds 2007 lid van de Vereniging van Waterbouwers en beschikken wij over de ISO 9001 en VCA** certificaten. Het team van Baggerbedrijf West Friesland bestaat uit ervaren en gekwalificeerde krachten die vol enthousiasme uw bagger-uitdaging aangaan. 
Daarnaast hebben wij een machinepark en materieel dat specialistisch en divers is, tevens beschikken deze over de nodige wettelijke certificaten. Dit alles in combinatie met onze jarenlange ervaring en kennis kunnen wij voor iedere bagger-uitdaging een maatwerkoplossing aanbieden. 

Heeft u een project dat afwijkt van onze overige dienstverlening, of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op en onze specialisten bespreken met u de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Zowel als particulier, bedrijf of overheid kunt u met uw lokale of landelijke uitdaging bij ons terecht. Aan de hand van de uitdaging die u voor ons heeft maken wij een analyse en een op maat gemaakt plan. Hierbij brengen wij diverse vragen in kaart, zoals: 

 • Hoe kunnen we het water bereiken? 
 • Hoe diep is het water?
 • Hoeveel bagger dient er verwijderd te worden?
 • Welke mogelijkheden zijn er voor het afvoeren van de baggerspecie? 
 • Is er sprake van waterbodemverontreiniging? 

Voor iedere situatie kiezen we de best passende oplossing, hierbij houden we er sterk rekening mee dat de omgeving zo min mogelijk belast wordt. 

Wij richten ons met onze dienstverlening op een groot scala aan wateren, zoals: kreken, rivieren, sloten, vijvers, beken, boezemwateren, vennen, stadswateren, grachten, meren, spaarbekken, kasteelgrachten, kanalen, plassen, vaarten, havens en meer. Met ons materiaal kunnen we zowel mechanisch als hydraulisch baggeren. Hierbij kijken we naar de omstandigheden en kiezen we de best passende oplossing. Onze werkzaamheden bestaan uit: het verwijderen van slib, saneren van de waterbodem, herprofileren van de watergangen, graven en verruimen van watergangen, verwijderen en aanbrengen van duikers, bezanden en meer. 

Tot slot kunnen wij ook het vervoer en de afzet van de baggerspecie naar een depot verzorgen. 

Ons materiaal

Voor ieder baggerprobleem hebben wij het juiste materiaal in huis om een passende oplossing te bieden. Wilt u meer informatie over één van onze boten of machines? Klik dan op één van de onderstaande kopjes.

Waarom kiezen voor Baggerbedrijf West Friesland

 • Sinds onze oprichting in 2007 lid van de Vereniging van Waterbouwers: ISO 9001 en VCA** gecertificeerd.
 • Deskundige en gekwalificeerde werknemers.
 • Nuchter bedrijf met korte lijntjes.
 • Jarenlange ervaring in de opzet, aanbesteding en uitvoering van baggerwerkzaamheden.
 • Specialistische machines en materiaal.
 • In het bezit van gecertificeerde boten en pontons volgens de certificering drijvende werktuigen.
 • Wij werken volgens de CROW 400, BRL 6000 en BRL 7000 protocollen.

Een greep uit onze werkzaamheden

Benieuwd naar onze uitgevoerde speciale projecten? Bekijk:

Projecten

Bent u misschien op zoek naar
Grond & graafwerkzaamheden, beschoeiingen, (her)inrichten oeverzones en/of aanleg parken/tuinen

Ga naar grondwf.nl